Urob si sám

S NAŠOU POMOCOU SA TO ĽAHŠIE PODARÍ

Naše potreby vieme vyhodnocovať na základe rôznych prístupov, ich kombináciou a za rôznych okolností. Chcieť urobiť niečo sám je pocit, ktorý nás nenechá dlho sedieť. Rôznorodosť materiálov je veľkou výhodou, pretože si máme z čoho vybrať. Starostlivosť o materiál je neoddeliteľnou súčasťou snahy o pekný a trvácny výsledok.

Základným predpokladom pre nájdenie správneho riešenia pre nás je určite kladenie správnych otázok, na ktoré vieme nájsť odpoveď:

1) čo chcem dosiahnuť

2) správne vyhodnotenie problému – diagnostika

3) správna technológia na odstránenie problému

4) životnosť / obnoviteľnosť / opraviteľnosť / cena

5) realizácia

1. Čo chcem dosiahnuť

Bezpečnosť povrchu je asi základným predpokladom v úvahe o našich potrebách. Hygiena je oprávnenou potrebou, ktorá by sa mala dať dosiahnuť ľahko a účinne. Dizajn je neodškriepiteľnou súčasťou nášho názoru na veci okolo nás, ktoré nám majú slúžiť. Bezpečnosť, Hygiena a Dizajn sú znakmi alebo prejavmi stavu povrchu, ktorý na nás vplýva. Skúsme sa zamerať na tieto 3 FAKTORY, ktoré mnohokrát definujú, podmieňujú naše ostatné potreby, aktivity, ale aj náladu a pocity. Starostlivosť a údržbu ovplyvňujú rôzne faktory, ktorými sú materiál povrchu, pre ktorý sme sa rozhodli, jeho reliéf, štruktúra povrchu, nasiakavosť, tvrdosť, chemická odolnosť, a pod.

2. Správne vyhodnotenie problému – diagnostika

Diagnostika povrchu je činnosť, ktorú všetci vykonávame pravidelne, ani si to nemusíme uvedomovať. Mali by sme vedieť rozpoznať, či nežiadúci stav povrchu je len odzrkadlením potreby čistenia, údržby alebo sa stáva obnoseným a jeho fyzikálno-chemické vlastnosti sú už za hranicou životnosti. Nesprávna starostlivosť alebo nesprávne použité prostriedky, techniky údržby, technológie na ošetrovanie povrchov môžu spôsobiť, že nevieme rozlíšiť medzi potrebou údržby alebo rozsiahlou opravou, ba dokonca kompletnou rekonštrukciou. Ak si neviete poradiť, je dobré skontaktovať sa s odborníkmi. Spoločnosť STJ s.r.o. používa na diagnostiku stavu povrchov rôzne metodiky, ktoré sa počas nášho pôsobenia na trhu ukázali ako účinné a lacné. Mnohokrát sa však nevyhneme použitiu špeciálnych prístrojov a náročných postupov na zistenie príčiny či získania správneho riešenia v danej situácii. Na čo je dobré mať odpoveď:

  • materiál povrchu (kameň, keramika, betón, tehla, plast, oceľ, a pod.)
  • povrchová úprava (lak, farba, impregnácia, vosk…)
  • PH povrchu (možná citlivosť na zásadité alebo kyslé prípravky v kontakte s povrchom)
  • ako je namáhaný materiál (vplyvy počasia, chemické zaťaženie, a pod.)
  • ako má vyzerať materiál po ošetrení (lesklý, matný, odolný, a pod.)
  • čo má spĺňať materiál po ošetrení (vyššiu bezpečnosť, ľahšiu údržbu, nenasiakavosť, a pod.)
  • koľko technologických úkonov bude nutné aplikovať? (očistiť, umyť, vysušiť, vyspraviť, ošetriť)
  • mám obmedzený rozpočet? Koľko chcem investovať?

Ak máme odpoveď na všetky alebo viaceré z týchto otázok, určite sa nám podarí rýchlejšie zdolať všetko, čo je nutné vykonať a bez významných prekvapení.

3. Správna technológia na odstránenie problému

Toto je asi najnáročnejšia časť procesu, kedy sa zhodnocuje skúsenosť, odbornosť a zručnosť. Ak nám viete poskytnúť odpoveď na diagnostické otázky z predchádzajúceho odseku, radi vám poradíme pri výbere. Mnohé z našich technológií si viete zrealizovať sami. Ak chcete využiť naše služby, budeme sa snažiť, aby bolo všetko tak, ako má byť.

4. Životnosť / Obnoviteľnosť / Opraviteľnosť / Cena

O týchto faktoroch by sme mali uvažovať ako o celku. My vám odporúčame dávať dôraz na tie, ktoré sú pre vás najdôležitejšie. V niektorých technológiách sa nemusia stretnúť všetky aspekty s očakávaním a možnosťami. Ak potrebujete vedieť, či je možná alternatíva ku vami nájdenému riešeniu, poraďte sa s nami, so spoločnosťou STJ s.r.o.

5. Realizácia

je zavŕšením snahy o dobrý výsledok. Vieme zúročiť naše skúsenosti, odbornosť a zručnosť. Starostlivosť o materiál je neoddeliteľnou súčasťou snahy o pekný a trvácny výsledok. Snahou je zabezpečiť účinné, bezpečné a funkčné výsledky.

Čo všetko teda nájdete v našom portfóliu?

– čistiace prostriedky na rôzne povrchy

– prípravky na obnovu povrchov po chemickom a mechanickom poškodení

– konzervačné a ochranné technológie

– ekologické produkty

– špeciálne prostriedky na odstraňovanie tých najodolnejších fľakov, ktoré vznikli pôsobením prírody alebo človeka

– čistiacu techniku a príslušenstvo

Naše služby:

– realizovanie protišmykových technológií

– hĺbkové čistenie rôznych povrchov

– čistenie parou

– tvorba a realizácia riešení pre domácnosti a priemysel

– odstraňovanie odolných špín a fľakov

– konzervovanie povrchov

– obnova povrchov

– ochrana povrchov pred mechanickým a chemickým zaťažením

– starostlivosť o klientov

– poradenstvo

– školenie pracovných tímov a jednotlivcov

©2021 STJ s.r.o.

Zľavy na eshope